Σπιτικό ντιπ

Σε όλα τα σπίτια, υπάρχει πάντα το πρόβλημα του φαγητού μπροστά στην τηλεόραση και του ενδιάμεσου κολατσιού.

Ακόμα και αν έχει προηγηθεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα ή δείπνο, όταν τα παιδιά παίζουν το απόγευμα ή όταν κάθονται μπροστά στην τηλεόραση (όχι και πολύ καλή ενασχόληση, βέβαια), θέλουν κάτι να μασουλήσουν.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα σπιτικό ντιπ με κρακεράκια; Είναι προτιμότερο από τα πατατάκια ή τα ποπ κορν που τα περισσότερα παιδιά ζητάνε συχνά!
 
Υλικά
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
2 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
1 κούπα αγκινάρας από κονσέρβα ή φρέσκια βρασμένη σε αλάτι, ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
100 γρ. τυρί τύπου Ένταμ τριμμένο
50 γρ. κασέρι τριμμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί έχει πολλά τυριά)
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
¾ κούπας κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά

Αρχικά πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι σε καυτό νερό, στο οποίο έχετε βάλει πολύ λίγο αλάτι αν θέλετε. Μόλις περάσουν 3 λεπτά, βγάζετε το σπανάκι από το νερό, το σουρώνετε καλά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι. Αφού τσιγαριστεί ελαφρά, προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε για να μη σας κολλήσει και συμπληρώνετε σταδιακά τα μανιτάρια και την αγκινάρα. Όταν τα λαχανικά έχουν πλέον «τραβήξει» τα υγρά τους, βάζετε τα μυρωδικά (πιπέρι και μοσχοκάρυδο).
Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά, απομακρύνοντας από τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί για να «δέσουν» ξαναβάλτε τα πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας για λίγο.

Σερβίρεται ιδανικά με κριτσίνια ή αραβικές πίτες ψητές. Αν το έχετε ετοιμάσει από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, μην απογοητευτείτε όταν θα δείτε ότι έχει σφίξει πολύ. Απλά βάλτε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για πολύ λίγα δευτερόλεπτα και η υφή του θα επανέλθει αμέσως.

Καλή επιτυχία!